About Linen

Linnen

Naast dat linnen heel klassiek is en al eeuwen door de “Rich & Famous” wordt gedragen is linnen ook een zeer waardevolle stof voor de toekomst. Ik zie in Linnen het antwoord op Fast Fashion. Het is duidelijk dat linnen het duurzame alternatief is voor katoen en dus heel toekomstbestendig. Linnen wordt gemaakt van de vlasplant.

Het draagcomfort van linnen is erg groot. Het houdt je koel in de zomer, door het absorberend vermogen van de stof (vochtregulerend en antibacterieel). Daardoor draagt het luchtig en licht en is het een populaire stof voor herenoverhemden in de zomer. Het is een luxe om linnen te dragen.

De karakteristieke slubs in het linnen geven de stof een onregelmatig uiterlijk, wat zowel stoer als tijdloos is. Linnen is een natuurlijke levendige stof, met een zacht gevoel, wat door de tijd en het wassen, alleen maar mooier en zachter wordt. Daarom gaat linnen nooit uit de mode! Het is chique, klassiek, tijdloos, smart casual en daarom ideaal voor elk seizoen en dus perfect voor slow fashion!

Linnen is ..

Duurzaam ­• Vlas = “zero waste” • Milieuvriendelijk • Natuurlijke vezel

Vlas

Linnen is gemaakt van vlas. Vlas is zeer exclusief. Minder dan 1% van alle textielvezels, die wereldwijd gebruikt worden, in stof is vlas. Het verbouwen van de vlasplant is zeer milieuvriendelijk. Het land hoeft niet extra bewaterd te worden, de regen doet zijn werk. Er is geen restafval bij de vlasplant. Letterlijk alles van de plant wordt verwerkt in een product. De lange vezels, de korte vezels, zelfs de zaden (lijnzaad). Dus vlas = zero waste!

Linnen is een Europese specialiteit en de enige natuurlijke textiele vezel die in Europa groeit. Vlasvezels worden voornamelijk verbouwd in Noord-Frankrijk, België en Nederland. Van Caen tot Amsterdam. De vochtige zeelucht, de leemachtige grond en generaties lange ervaring zijn de perfecte omstandigheden om vlas tot bloei te laten komen. Overigens heeft de vlasplant prachtige blauwe bloemetjes, bloeiend in juni.

Europees vlas heeft duidelijke duurzame voordelen, naast het exclusieve karakter!

In Bloei

Vlas plant