Hoe is het zo gekomen? About me ;)

Over mij

Als kind was ik altijd aan het knutselen en fröbelen. Mijn vader zat in de textiel en ik mocht vaak mee naar de zaak. Daar voelde ik aan de mooie stoffen en bladerde ik uren door de Franse Voque. Kortom, het zaadje was al jong geplant. Als tiener deed ik vakantiewerk bij mijn vader in het magazijn: stof meten, de mantels tellen, vrachtwagens helpen laden en lossen. Een beter baantje bestond er voor mij niet!

Na mijn modeopleiding aan De Schans in Amsterdam, kreeg ik via een zomerwerkstage een baan aangeboden bij een grote importeur op de stylingafdeling. Dit was het begin van een carrière bij verschillende modebedrijven, waarvan de afgelopen 20 jaar als freelancer. Van prognoses, kleuren bepalen, prints bedenken, grafisch werk en technische tekeningen tot complete collecties: als allround stylist blijf ik mezelf ontwikkelen en ben ik altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen.

Voor een bedrijf dat gespecialiseerd is in linnen en linnen blends, kreeg ik de kans om een stoffencollectie te ontwikkelen. Dat was het begin van mijn liefde voor linnen. Want dat is een stof met karakter en 100% duurzaam. Al jaren droomde ik van mijn eigen merk en nu wist ik precies wat het moest gaan worden: mooie, tijdloze linnen mannenoverhemden. Duurzaam, stijlvol en veelzijdig. Geen wegwerpproduct, maar slow fashion. Een overhemd dat je zowel casual als chic kunt dragen. Het is allemaal samengekomen in mijn merk Wolff & Haslinghuis. Ik hoop dat je er net zoveel plezier aan beleeft als ik.

 

Marieke van Kessel